Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra värdemätare

SDFF fick ett första kvitto på formen när Umeå IK gästade. Nu jagar laget förstärkningar.
– Vi hoppas få in spets, en i varje lagdel, säger tränaren Fredrik Carström.

Annons

Inför den kommande säsongen har flera tongivande spelare lämnat SDFF och truppen är för tillfället ganska tunn.

– Vi har tappat spelare, det är inget att sticka under stol med. Men ingen är oersättlig och förhoppningsvis kan vi få ihop ett bra lag, säger forwarden Ida Brännström.

Själv är hon inställd på att spela med SDFF även i år och hoppas kunna hitta en fungerande lösning med studier på annan ort.

SDFF började träna för ungefär tre veckor sedan och har mest jobbat med försvarsspelet. Mot allsvenska Umeå IK fungerade det riktigt bra, framför allt i första halvlek.

– Jag är nöjd med försvarsspelet. När vi var pigga såg det bra ut, säger Fredrik Carström.

I andra halvlek tröttnade SDFF en aning och Umeå kunde sätta tre mål, det sista på straff genom landslagsmeriterade Emma Berglund. Gästerna kom till spel med sin starkaste uppställning, där bland annat förra SDFF-spelaren Jenny Hjohlman ingick.

Ida Brännström, SDFF:s främsta målskytt förra säsongen, tyckte att det kändes bra att vara igång med matchandet igen.

– Det var en bra värdemätare. Det var lite ringrostigt, men det är kul att vara igång igen. Försvarsspelet var bra i första halvlek. Som forward blev det mycket att springa och jaga, säger hon.

SDFF-forwarden ser fram emot säsongen och spel i den nya Elitettan. Att sätta in SDFF i den nya serien tycker hon är svårt än så länge.

– Det är långt kvar dit, men vi har tillhört topplagen i norrettan. Vi är medvetna om situationen och har ingen uttalad målsättning än.

Nästa träningsmatch för SDFF är om en månad, mot seriemotståndarna AIK.

Sundsvalls DFF–Umeå IK 0–3 (0–0)

Mål: 0–1 (55) Ogonna Chukwudi, 0–2 (65) Linnéa Ågren, 0–3 (70) Emma Berglund, straff.