Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråda dagar för bagarna att hinna tillverka alla lussekatter inför lucia

Annons

Nattjobb hos bagaren för att klara lussekatterna. Bagerierna har bråda dagar nu före lucia då de skall baka enorma mängder med lussekatter. Sundsvalls Tidning gjorde ett besök på Corona-bageriet i Sundsvall. Trots att det inte är lucia-dagen än har bageriet stora beställningar på lusse­katter. Dagarna före lucia håller det sig omkring 15 000 per dag för att på själva lucia-dagen toppas med cirka 25 000. Detta är en siffra som ligger ungefär dubbelt så högt som produktionen förra året. Disponent Sigvard Gustavsson på Corona-bageriet provsmakar en lussekatt.

Det intensiva oväder som drog in över landet medförde nya svårigheter för SJ, flyget och landsvägstrafiken. Efter Norrlandskusten noterades vindstyrkor upp till 30 meter per sekund, delvis i förening med rikligt snöfall. På Sundsvalls central hade man ett 60-tal man i arbete med att hålla bangården trafikabel. Drivsnön blockerade oupphörligt spår och växlar, varför det gällde att hålla hög fart på skovlar och kvastar. I snösvängen ingick och en grupp värnpliktiga från 4 batteriet på LV5.

I den mycket bistra vinterkylan i Ånge fick SJ studiebesök av T. A. Mr S. Thangadura från Malayan Railway vilken f.n. gästar Sverige som L. M. Ericsons gäst. Under sin resa genom landet har mr Thangadura ing. Nils Graden från L. M. Ericson som ciceron. Under Ångebesöket visades CTC-anläggningen av underinspektor Egon Milling. Man besåg rangerbangården och gjorde en utflykt till Alby för att se hur fjärrblockeringen fungerade.