Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk om pengar kan stänga tv-kanaler

Runt 900 000 svenska hushåll kan natten mot måndag bli av med tv-kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport. Det är mediebolaget Discovery Networks och Telenor som bråkar om pengar.

Ett förhandlingsspel inför öppen ridå är nu i full rullning.

– Vi är ute efter en rättvis värdering, säger Dan Panas, pr-ansvarig på Discovery Networks.

Telenor Sveriges presschef Aron Samuelsson säger att det kommer att innebära prisökningar om Discovery får igenom sina krav. Dessutom handlar det om vilka kanaler som ska ingå i paketet.

– Vi är förvånade att Discovery redan nu går ut och berättar att de är beredda att låta våra kunder stå utan deras kanaler, säger Samuelsson.

Förhandlingar pågår, men om ingen överenskommelse nås senast natten till måndag kommer dessa kanaler att stängas av för kunder som tittar på tv via Bredbandsbolaget och Canal Digital samt några mindre distributörer. Bland annat hotas visningen av bandy-VM som börjar på måndag i Kanal 5.

Förhandlingarna och konsekvenserna berör även ungefär lika många tv-kunder i Norge.

Förra våren hade Discovery liknande avtalsbråk med Telia vilket då ledde till att samma kanaler stängdes ner för Telias tv-kunder en vecka innan parterna slutligen kom överens.