Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråkade om fredagsmyset på boende – slutade med misshandel

En person på ett boende i Sundsvall ville handla till fredagsmyset, men det var inte hans tur. Då blev han sur och han slog personal i ansiktet flera gånger.

I början av februari blev det tjafs på ett boende i Sundsvall om vem som skulle köpa snacks till fredagsmyset. En ville köpa trots att det inte var hans tur. Boendet följer nämligen ett veckoschema på vem som ska köpa.

Men detta gjorde personen aggressiv vilket slutade med att han hotade, slog och tog ett stryptag om den biträdande enhetschefen som befann sig på platsen. En annan person försökte stoppa det hela utan framgång. Den aggressiva personen tog tag om chefens huvud och fortsatte att slå honom i ansiktet. Det framgår av en anmälan som den biträdande enhetschefen gjort till Arbetsmiljöverket.

Personal kom sedan till platsen och stoppade allt. Vakter kallades dit som, tillsammans med polisen, som upprättade en polisanmälan.