Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråket om Timrå IK:s skylt fortsätter

Bråket om skylten vid busshållplatsen på E4 fortsätter.
Nu överklagas ärendet till nästa instans.

Annons

Informationsskylten på motorvägen vid Arenaområdet har funnits där ett tiotal år. Det är Timrå IK som äger skylten och i samarbete med klubben vill Reine Norin från Reklamgruppen Norr AB montera upp en digital informationsskylt på ställningen. Det har också miljö och byggnadsnämnden i Timrå gett bygglov till.

Men Trafikverket anser att den planerade skylten innebär en trafikfara och överklagade bygglovet till länsstyrelsen som gick på samma linje. Myndigheten upphävde därmed bygglovet och den digitala informationsskylten får inte monteras upp.

Men nu går Reine Norin vidare och överklagar ärendet till Mark- och miljödomstolen i Östersund. Han menar att skylten inte stör trafikanterna på något sätt och finns där för att upplysa om olika aktiviteter i arenan som både Timrå IK och Timrå kommun har. Han anser också att skylten inte på något sätt är unik i sammanhanget.

– Liknande skyltar sitter överallt i Sverige, säger Reine Norin.