Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brakförlust för tunt Wildcats: "Nu ska vi slicka såren"

Tolv insläppta mål mot Linköping och noll gjorda.
Nu går Sundsvall Wildcats på välbehövlig vila.
– Sista två helgerna har vi bara spelat av, även om vi kunde ha tagit några poäng, säger Lars Johansson.

Annons

På 28 matcher förra året tog Sundsvall Wildcats tre poäng. Efter 23 matcher den här säsongen har de tagit tolv.

Några till hade de velat ha, men ständigt har de dragits med skadebekymmer på hela truppen.

I 0–12-förlusten mot Linköping saknades bland annat skyttedrottningen Danielle Stone, viktiga centern Beatrice Johansson, yttern Melissa Waldie och backen Tegan Schroeder.

– Det är inte konstigt att det ser ut så här. Vi pratar om saker på träningarna men det är inga som hör det för att vi är så få på träningarna. Det är tråkigt, för det ska inte bli sådana resultat i Riksserien, säger Lars Johansson.

LÄS MER: Skandalscener i länsderbyt – Wildcats drabbat av tre hjärnskakningar: "En fullsving i huvudet"

Danielle Stone saknas på grund hon ådrog sig i matchen mot Modo där hon blev nedslagen av en motståndare. Tegan Schroeder dras med en knäskada och de två nordamerikanskorna har redan åkt hem för att rehabilitera sig.

Samtidigt dras flera andra i den tunna truppen med skade- eller sjukdomskänningar.

– Vi är ett tunt lag nu, både till antalet och i kvalité. Vi lider av skadorna. Visst, vi har tjejer från Höga Kusten som vi tar in, men det ska inte vara så att vi måste ha dem för att ens få ihop ett lag. Det bästa hade varit om vi kunnat ta in en spelare för att den ska få känna på, säger Johansson.

LÄS MER: "Vi var med i matchen – men bränslet tog slut"

För Wildcats del kommer speluppehållet med andra ord lägligt.

– Nu ska vi slicka såren. Men vi måste ändå hålla i gång Erica och Annie som ska i väg på landslagsläger. För de andra blir det kanske mer individuell träning, där man får se vad som behövs. Vissa skulle kanske må bättre av att träna på cykel än på is just nu, säger Johansson.

Efter jul kan det bli aktuellt med förstärkningar för Wildcats för att bredda och spetsa till truppen.

– Men just nu har jag inga konkreta namn. Dock så pratar Luleå med systrarna Lamoureux, och kan vi hitta spelare som kanske inte är i det toppen, men nivån under så skulle det göra stor skillnad, säger "Sparven".