Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråkig och stökig natt vid husvagnslägret i Inre hamnen

Natten vid EU-migranternas husvagnsläger i Inre hamnen i Sundsvall har präglats av ett stort antal bråk.
Vid flera tillfällen har polisen tvingats rycka ut för att lösa konfrontationer mellan ett ungdomsgäng och migranterna.

Läs mer: Tiggarlägret utan ström igen - saboterade elskåp ligger bakom

Det första larmet kom vid kvart i ett natten mot söndag då en mamma, boende på lägret, ringde in till polisen med anledning av att hennes barn blev väckta av ungdomar som körde bil utanför området.

En patrull kallades till platsen men när den kom fram fanns ingen bil kvar.

Vid halv tre kom nästa larm, den här gången från en person som uppger att de som bor på lägret kastar sten på dennes bil. En patrull rycker återigen ut, den här gången är stämningen på området upprörd. Det framkommer samtidigt att det skjutits raketer och smällare in på området.

En anmälan om skadegörelse på bilen upprättas och patrullen lämnar området.

Strax före klockan fyra larmas polisen dit en tredje gång, då dels en kvinna från lägret ringer samt bilägaren en andra gång. Denne uppger då att bilen blivit sönderslagen.

Polisen tar upp ett flertal anmälningar om misshandel och stöld samt avvisar ungdomarna från området.

– Anmälningarna är mot både de som bor på husvagnslägret och ungdomarna, säger Jessica Jonsson, KC-befäl vid länspolisen.

Det är oklart varför ungdomarna uppehöll sig kring lägret.

– De säger att det är en samlingsplats de brukar vara på. Även fast polisen sade åt dem att åka därifrån återkom de flera gånger, säger Jessica Jonsson.

Strax efter klockan fem fick polisen rycka ut för fjärde gången under natten då en man boende på lägret uppgav att han blivit slagen med ett järnrör. Även ambulans kallas då ut till området. Mannen fick då omvårdnad av ambulanspersonal på platsen.

– De skador vi har sett är lätta svullnader, säger Jessica Jonsson.

Ett omfattande utredningsarbete väntar för att bringa klarhet i exakt vad som hänt.

– Det började med buskörningen vid kvart i ett och därefter har det fortsatt, det är väldigt rörigt, säger Jessica Jonsson.