Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på X2000-tåg

En brand utbröt på ett stillastående X2000-tåg på stationen i Sundsvall.

Larmet om branden kom kring klockan 16.30. Det var ett X2000-tåg som kom till Sundsvall vid 16-tiden som av någon anledning börjat brinna. Inga passagerare befann sig i tåget när branden startade och ingen skadades.

Det var två lokförare som jobbade i närheten som såg de öppna lågorna och började släckningsarbetet samtidigt som SOS larmades. Enligt räddningstjänstens rökdykare var det böcker på en varm kokplatta som fattade eld. Elden spreds sedan vidare till bland annat lokets innertak.

På grund av branden slogs strömmen av både på Sundsvalls central och Västra station.

– Innan vi kan använda vatten måste man även skyddsjorda annars kan det slå över och bli en fara för vår personal och för andra, säger insatsledaren Bengt Granström.

Ambulanspersonal såg till att de två lokförare som börjat med släckningen blev undersökta.

Vid 19-tiden i kväll var strömmen påslagen igen och tågen kan nu släppas iväg. Undantaget var det tåg som började brinna och som skulle ha avgått mot Stockholm klockan 17.50.

– De passagerarna fick åka buss istället, och vad jag har förstått har man fortfarande inte fått tag i tillräckligt med bussar utan väntar fortfarande på en, säger Dan Olofsson på SJs presstjänst..