Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brända Barn återuppstår ur askan

Sundsvalls stoltheter Brända Barn återuppstår, släpper samlingsbox och firar med releaseparty den 2 november på Pipeline.

Annons

Det gör man tillsammans med dagens stoltheter Kolbacken och ett tillfälligt projekt med Mattias Alkberg i spetsen.

– Ordet episkt har aldrig varit mer passande. Sundsvalls dåtid med Brända Barn möts av Sundsvalls nutid i Kolbacken och kompletteras av kritikerfavoriten Mattias Alkbergs tillfälliga projekt, det blir en magisk kväll, säger Robert Persson vid Pipeline i en kommentar.

I februari 1984 splittrades Brända Barn. Men 2012 började bandmedlemmarna återigen ta kontakt med varandra. Det började diskuteras att släppa det osläppta materialet som var tänkt till en skiva no 2 men som aldrig blev av. Det hela resulterade i att man släpper en hel samlingsbox med samtliga singlar och "Allt står i lågor", två livekonserter, en cover av indie-jätten Mattias Alkberg och en cover av den tillfälliga konstellationen De Döda innehållandes medlemmar ur Bob Hund, Weeping Willows och Thåströms kompband.