Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandbil fattade eld: "De fick kasta sig ur"

Räddningstjänsten i Ånge skulle förstärka vid en bilbrand i Ramsjö, Ljusdal. Men när brandbilen kom fram var den själv i brand.
– De fick kasta sig ur brandbilen, säger Ander Nilsson, Ramsjö räddningstjänst.

Annons

På fredagskvällen kom ett larm om en bilbrand i Grundsjön mellan Ramsjö och Ånge. Först på plats var en styrka från Ramsjö räddningstjänst som snabbt fick kontroll på elden och kunde släcka den. Strax därefter anslöt en brandbil från Ånges räddningstjänst.

– När de svänger in på gårdsplanen brinner det för fullt i brandbilen, de får alltså kasta sig ur brandbilen, säger Anders Nilsson.

Från en mindre, nu avklarad, bilbrand förvärrades läget drastiskt. Den brinnande brandbilen stod nämligen bara meter från huset på gården – och Ramsjös brandbil hade slut på vatten.

– Men vi har som tur är ett antal brandsläckare, jag tror det gick åt tolv stycken pulversläckare till att släcka brandbilen, säger Anders Nilsson.

Efter att branden släckts kunde brandbilen bärgas från platsen. Vad som orsakade branden är ännu inte klarlagt. Anders Nilsson och hans kollegor är tacksamma att det inte slutade värre.

– Fredag den 13:e. Jag kan säga att det där kunde ha blivit en riktig brasa.