Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden i verkstaden i Ånge under kontroll – räddningstjänst bevakade under natten

En verkstad utanför Ånge började brinna under onsdagskvällen. Byggnaden på 200 kvadratmeter blev övertänd. Under torsdagsförmiddagen var räddningstjänsten fortsatt på plats då det finns en oro för de Acetylenflaskor som ska finnas i byggnaden.

TV: Se den brinnande verkstaden.

Läs också (uppföljning under torsdagen): Oro för farliga gasflaskor vid branden i verkstaden i Ånge – drönare skickas upp: "Är vår skräck"

Det var i Byn, mellan Parteboda och Magdbyn utanför Ånge, som branden bröt ut.

– Det brinner rejält, enligt larmaren var det mellan femton och tjugo meter höga lågor, rätt upp i luften, säger Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad, under onsdagskvällen.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska det även vara gasflaskor i byggnaden, så räddningstjänsten är något försiktiga.

– Det är totalskada på verkstaden och det som brinner just nu kommer att få brinna ner. Det är ännu oklart om det finns fler gasflaskor på platsen eller om de har smällt.

Räddningstjänsten jobbade med att skydda så att branden inte skulle sprida sig till boningshuset. Fem räddningstjänstfordon från Ånge och två från Fränsta var på plats och ett yttre befäl från Sundsvall kallades till platsen.

Räddningstjänsten beräknade att insatsen skulle hålla på till i åtminstone till torsdagsmorgonen men att alla resurser inte skulle behövas genom hela insatsen.

Vid 20.10 var branden under kontroll och det var då ännu oklart om det finns fler gasflaskor kvar.

En tankbil och två personal skulle finnas kvar och bevaka branden under hela natten, meddelade räddningstjänsten vid 21.40-tiden.

– Det är oklart kring gasflaskorna, men vi kommer att göra en ny bedömning i morgon. Vi lämnar en tankbil med två man som kommer bevaka det under hela natten, säger Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Inga personer ska ha blivit skadade.

Under torsdagsförmiddagen var räddningstjänsten fortsatt på plats då det finns en oro för de Acetylenflaskor som ska finnas i byggnaden.