Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden på Ortviken blossade upp igen – en tredje person fick föras till sjukhus

Tre personer fick föras till sjukhus i samband med en brand i den stora pappersmaskinen PM5 på SCA Ortvikens pappersbruk på onsdagskvällen.

Annons

Läs även: Säkerhetsansvarig om branden på Ortviken: "Bland de värre jag varit med om"

I ett första skede fick ambulansen föra två rökskadade personer till sjukhus. Drygt två och en halv timme efter första brandtillbudet tog elden fyr igen vid 23.45-tiden och ytterligare en person fick föras till sjukhus.

– Vid båda tillfällena handlar det om personal som varit med och släckt elden, säger Lars Hammarström, inre befäl på räddningstjänsten i Sundsvall.

Onsdagskvällens brand i en torkmaskin ska ha varit en fullt utvecklad. Enligt polisens hemsida brann det i ett maskinrum.

Vid 21.30-tiden var räddningsstyrkor och polispatrull på plats. Vid 22.30-tiden antogs att branden skulle vara släckt. Men den tog sig på nytt alltså.

– Vi har branden under kontroll. Det som de gör nu är eftersök och letar glödbränder. De söker igenom och kommer inte att lämna området förrän det är helt släckt, säger Lars Hammarström.

Sammanlagt tre personer hade vid 23.45-tiden förts till sjukhus med lättare rökskador. Samtliga kunde lämna sjukhuset under natten efter vård.

Läs även: Pappersmaskin på SCA Ortviken fattade eld

Mer läsning