Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frälsningsarméns gamla hus i Svartvik ödelagt vid häftig brand – järnvägen stängdes av

Frälsningsarméns gamla lokal på Grindbacksvägen i Svartvik ödelades vid en häftig brand natten mot tisdagen. Dessutom spred sig lågorna till närliggande mark och träd och beslut togs att stänga av järnvägen vid platsen.

Annons

En stor räddningsstyrka från Njurunda och Sundsvall bekämpade elden i det gamla trevåningshuset som en gång i tiden var Frälsningsarméns gamla lokal. På senare tid har fastigheten utgjort samlingspunkt för motorintresserade. I februari 2015 gjorde st.nu ett premiumreportage om byggnaden.

Läs också: Deras hus brann ner till grunden – här är familjens nya liv: "Mest saknar vi hunden och katten"

Ganska snabbt fick dock styrkorna inrikta sig på att begränsa spridningen och låta trähuset brinna ner under kontrollerade former.

Inom loppet av ett par timmar hade det gamla trevåningshuset i trä på Grindbacksvägen i Kvissleby brunnit ned till grunden.

Det är oklart om någon person befann sig i den annars obebodda byggnaden, liksom hur branden startade.

– Huset blev snabbt helt övertänt och det har inte varit möjligt att gå in med rökdykare, säger Lars Krantz, inre befäl på räddningstjänsten.

Läs också: Mycket stor risk för markbränder

Robert Öhman vid polisen säger så här:

– En anmälan kommer att upprättas om skadegörelse genom brand, men det kommer inte att gå att reda ut orsaken när det är en sådan totalbrand som detta.

Vid tretiden på tisdagsmorgonen avslutades insatsen och övergick till övervakning.

Tågtrafiken mellan Sundsvall och Gnarp stoppades under brandförloppet. Strax efter klockan fyra på tisdagsmorgonen kunde trafiken åter släppas på enligt P4 Västernorrland.

Mer läsning