Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt utbrända bilar efter nattens oroligheter i Nacksta

Två utbrända bilar och ytterligare två skadade fordon. Nattens brand i Nacksta rubriceras just nu som anlagd. I anslutning till branden skedde även ett inbrottsförsök på Ica Kvantum.

Annons

På parkeringen står just nu två utbrända bilar. Branden rubriceras som anlagd.

Tidigre artikel: Flera bilar i lågor på parkering – tjock rök väller ut

Vid 02-tiden natten mot torsdagen kom larm om bilbrand i Nacksta. På en av parkeringarna vid Nackstavägen står två utbrända bilar och bedömningen är att branden är anlagd.

– Det finns ingenting som indikerar att det skulle vara en slump, patrullen på plats har gjort bedömningen att den är anlagd, säger Mattias Sydlén, polisbefäl vid region nord.

Två bilar som stod precis i anslutning till branden har fått synliga skador av de brinnande bilarna.

– Det är två bilar som är helt söderbrunna. Sedan är det ytterligare två bilar som är synligt skadade, säger Lars L Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larm om bilbrand inkom vid 02-tiden under torsdagsnatten.

Under samma natt inkom ytterligare ett larm. Strax efter att branden utbrutit gick Ica Kvantums inbrottslarm igång. Någon eller några okända gärningsmän hade då krossat entrédörren till butiken. Inbrottsförsöket blev misslyckat, då tjuvarna inte lyckades ta sig in i butiken.

Polisen tror att dessa två händelser kan ha ett samband.

– Det är inte otänkbart att de har ett samröre med varandra, säger Mattias Sydlén.

I ett område på Skönsmon syndes kraftig rökutveckling från idrottsplatsen. Det rörde sig dock enbart om en övning som räddningstjänsten genomförde.

På torsdagsförmiddagen inkom ytterligare samtal om brand. Då gällde det brand och kraftig rökutveckling vid fotbollsplanen på Skönsmon. Boende i närområdet hade observerat rökutveckling från en klubblokal vid planen.

Läs också: Se filmklipp från dagens brandövning på Skönsmon

Där handlade det dock inte om någon anlagd brand, utan om en övning för sommarens vikarier inom räddningstjänsten.

– Vårt övningsområde är stängt nu för ombyggnad, så vi försöker komma ut lite i samhället och då passade vi på att erbjuda dem att elda ned det här huset, säger räddningsledare Lars L Hammarström.

Lars L Hammarström, inre befäl räddningstjänsten medelpad.

Mer läsning

Annons