Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa i lågor i Ljustorp

En villa brann ner till grunden i Ljustorp på tisdagen. När räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd och gick inte att rädda.

Annons

Vid 12.30-tiden på tisdagen kom larm om brand i en villa i Frötuna, Ljustorp. Huset var helt övertänt när frivilligbrandkåren från Ljustorp anlände. Strax därefter kom räddningstjänstens styrkor från Timrå och Söråker. Svart rök syntes över hela området.

Läs också: Kalhygge brinner i närheten av huset som brann ner tidigare i Ljustorp

Det rörde sig om en fullt utvecklad brand. Huset var helt övertänt och taket hade rasat in. Räddningstjänsten fick i stället sikta in sig på att skydda kringliggande byggnader. Det uppstod även några småbränder i terrängen runt byggnaden.

Det var länge oklart om någon person befunnit sig i villan, men vid klockan 13.40 meddelade polisen att det enligt uppgifter från ägaren till fastigheten inte ska ha funnits någon kvar i huset.

Det blåste en del på platsen vilket försvårade släckningsarbetet. Strax före klockan 18 hade huset brunnit ner till grunden.

– Plåten från taket ligger i vägen och försvårar släckningsarbetet. Nu försöker vi dra bort plåtarna så att vi kan släcka det sista, säger Henrik Cedergren inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ ST.nu på Facebook .

Huset var helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.

Mer läsning