Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brånfelt: Alternativt klädda kan ligga risigt till

Klär du dig alternativt, källsorterar, tänker rättvisemärkt, handlar genuint på antikvariat och har udda loppisfynd från sjuttiotalet i ditt genomtänkta möblemang?

Grattis!

Du är hipp, medveten med stil liksom.

Och du ligger j-t risigt till den dan Hipsterphotografen får en efterföljare i Sundsvall…

På Instagram, en vecka sedan. Södermalm, Stockholm. Ett par, fotograferat bakifrån.

Han i vinterfodrad mockajacka, en Fjällräven Kånken på ryggen, ett postorderpaket i handen.

Hon i lång svart kappa, miljövänlig tygkasse över ena axeln och en hårdplastkasse från någon Fair Trade-certifierad shop i grannskapet.

Helt klart ett medvetet par , väl medvetna om sin medvetenhet.

Bildtext till det?

Fanny, jag är så glad att vi bojkottade julen i år, säger han. Ja, säger hon, den har blivit så genomkommersialiserad. Kändes bra att vi stod upp för våra miljöpartistiska värderingar genom faktiskt handling i och med bojkotten. Verkligen säger han, men du en helt annan sak. Kul att våra nyinköpta Dr Martens funkar så bra i snöstormen. Lite hala men bättre än stansmithsen i alla fall.

I skrivande stund, den senaste bilden av Hipsterphotografen på Instagram.

Han (eller hon) plåtar de hippaste alternativa invånarna på det hippa alternativa Söder i Stockholm – och skriver cautions, små betraktelser, till.

Vi kan förresten kalla Hipsterphotografen hen så blir det så där extra roligt eftersom hen är det genusalternativ som de alternativa människorna som Hipsterphotografen fotar hellre använder istället för han eller hon och absolut hellre än han eller hon.

De flesta bilderna är tagna i smyg.

Pressetiskt? Nja. Men lagligt så länge hen (eller han eller hon) inte är dömd.

Hipsterphotografen har 8000 följare (perfekt hippt antal, inte mainstream men poppis ändå) och publicerar bara bilder på de mest medvetet medvetna.

Sköningshipstern börjar en betraktelse. Tar inget på allvar. Glider. Softar. Är skön. Står tre timmar per dag framför spegeln. 

"Det är ironiska skjortor överallt", säger Hipsterphotografen i en intervju i podcasten Nattluft och lägger till:

"Tar man på sig en skjorta som man tycker är ful så får man stå för det."

I själva verket gillar Hipsterphotografen de han plåtar och de verkar gilla honom (eller henne) – med några få undantag.

En som kände sig uthängd bad att bilden skulle plockas bort.  "Jag tar givetvis bort bilden, ber om ursäkt, ha en bra dag!" svarade Hipsterphotografen och fick ett "Ha en skitdag" till svar.

Då fick bilden vara kvar.

Nu vet du lite om hur Hipsterphografen på Söder jobbar. 

Tänk på det nästa gång du går ut i smutsbeige sjuttiotalsskjorta, sotarmössa och sveper en enorm halsduk runt halsen innan du tar din bruna konsumkasse (fynd på mormors vind som du silvertejpat handtagen på) Hen kan få en efterföljare i Sundsvall.