Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brånfelt sammanfattar året – med sin tio i topp

En sammanställning från 2015 år Alltings 10 i topp-listor, statistiskt säkerställd och allt?
Absolut inte.
Men kanske det bästa av det som präglat 2015 och kanske också oss medelpadingar?

1. BRON 

Sundsvalls största kändis är…ja, en väg. Som min tyska kompis säger om Sundsvallsbron. Alla vill se den, inte bara hemvändare och alla som åkt förbi pratar om att de öka över den. Dessutom är Sundsvallsbron nybliven världsrekordhållare. 

2. GINA DIRAWI

En kompis tycker det är roligt när granndottern är i rutan. Han har nog haft väldigt kul i år. Förutom Ginas värld och Edit: Dirawi har Gina Dirawi också lett P3:s direktsända (också i tv, på web och i tablå) Musikhjälpen. Hon är också SVT:s julvärld på julafton och ska hålla i jubilerande Melodifestivalen i vår. 

3. UFFE!

Han höll på bryta ihop när någon i Tonhallen skrek Kom igen Uffe! för ett par veckor sedan. I Linköping, förra veckan, brast det för Lundell.

Han skällde ut de längst fram för att de alltid var längst fram och erbjöd dem dubbla pengarna tillbaka om de aldrig dök upp på hans konserter igen.

Man kan inte annat än älska karln. 

4. DAVID VS GOLIAT

Kan de inte sin bibel, sin historia, sitt Waterloo? Kan de ens Abba? 

Undrar man. 

Alla som gav sig på David Lagercrantz när hans fortsättning på Stieg Larssons Millenium-trilogi släpptes i höstas var ju chanslösa.  The history book on the shelf/is always repeating itself som det heter i Abbas Waterloo.

David Lagercrantz vann så klart över de stora självsäkra svenska kritikerna (hyllad internationellt) även om han, precis som David i bibeln, verkade i underläge ett tag.

David vinner alltid mot Goliat.

5. APPLE MUSIC VS SPOTIFY

Apples streamingtjänst kom till slut, sommaren 2015. Nu skulle Spotify få en match. Vem vann? Vet inte. Matchen pågår än.

6. MEMILS

Det är en felaktig försvenskning av ett engelsk ord för medelålders män i lycra och sägs nedsättande om medelåldersmän i lycra som cyklar, företrädelsevis av medelålders män i bilar.

 

7. NORRLANDSFÖNSTRET

Östersund slog upp det och sedan skapade radiosportens Christer Jonassons rubriker (och debatt i Fotbollsarena) när han påstod att han hade det riktiga Norrlandsfönstret som spegel hemma hos sig.

8. MYTHBUSTERS

Höstspöket är en myt, sa GIF:s sportchef Urban Hagblom. Då gjorde SVT Nyheter Västernorrland (som Mittnytt heter just nu) ett inslag med klipp från varje år som visade att GIF Sundsvalls öde avgjorts i sista matchen varje säsong (utom en eller två) de senaste femton åren.

9. YOHIO

Slut efter schlageräventyret? Ingalunda. Yohio startade nytt band, producerade andra, medverkade i tv-serienJordskott och spelade musikal (Snövit) - och har precis släppt traditionell julskiva.

10. KEEF

Vi måste börja fundera över vilken värld vi kommer lämna efter oss till Keith Richards heter det på en flitigt delad bild i sociala medier.  Befogad fundering. Keith Richards fyllde 72 år i december och släppte innan det ett av 2015 års bästa rockalbum: Crosseyed heart.

BUBBLARE: 

Bruno K. Öijer, Ljungarocken, FFHB (Fifa För Halv Bra), Burefestivalen, 

Thåström, Adele, Hipsterfotografen, Leicester, LHC, Farsta (bandet), Malena Ernman, Velothon Stockholm, Niklas Strömstedt, London Fixed Gear, Punksvall, JVM-laget, Zlatan Ibrahimovich.

Inte ens nära:

SDU, Donald Trump, Christer Sandelin.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter