Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brännström visade vägen för SDFF

Det tog nästan 70 minuter.
Sedan visade kaptenen vägen.
Ida Brännström blev till slut tvåmålsskytt när SDFF bortabesegrade Tierp.
– En riktigt skön seger, säger hon.

– I första halvlek tar vi greppet om matchen direkt, vi skapar chanser, men har som vanligt lite svårt att få in bollen. Tjejerna var besvikna i paus över att vi inte hade ledningen, men vi fortsatte ändå på samma sätt, säger Svensson.

– Vi var inte nöjda efter första och rensade luften lite i omklädningsrummet, sedan komm vi in som ett nytt lag i andra och då är det riktigt bra, säger Ida Brännström.

I matchminut 68 knoppade SDFF-kaptenen in 0–1 och med några minuter kvar sköt hon in tvåan.

– Det var skönt att vi fick in tvåan, då blev det lite lugnt, säger hon.

– Ida är förstås bra och Ellen Löfqvist och Jonna Wistrand också. Jag tycker att passningsspelet blev riktigt bra i andra halvlek och de blev enormt trötta, vi hade lätt kunnat spela en halvlek till, säger Kenneth Svensson.

Till helgen väntar en toppmatch hemma mot Gustafs GoIF för serieledande SDFF, laget som fortfarande är tabelletta, men som har Gamla Upsala och Gustafs tätt i hasorna, bara en poäng efter.

– De vann sina matcher och det ser ut som att vi kommer att behöva vinna våra, men vi klarar det här, det är jag övertygad om, säger Svensson.

– Det ser vi fram emot, det blir en riktig seriefinal, säger Brännström som nu är tillbaka och så hel hon kan bli i sina sargade fötter.

– Riktigt bra blir det aldrig, man börjar ju bli gammal, men det är skönt att vara tillbaka. I våras blev det nog bara fyra matcher.