Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bredsands Skol-IF får bidrag på 200 000 – ska gå till integration och aktiviteter

Bredsands Skol-IF har beviljats bidrag på totalt 200 000 kronor.
Pengarna ska användas till föreningens arbete med integration och idrottsaktiviteter för skolelever.

Bredsands Skol-IF har nu beviljats bidrag på 50 000 kronor från Västernorrlands Idrottsförbund för att fortsätta deras arbete med integration. Föreningen har även fått 150 000 kronor genom Sundsvalls kommun/Föreningsbyråns utvecklingsbidrag.

Idrottsförbundet skriver i ett beslut att pengarna ska användas till idrottsaktiviteter på Skol-IF-tid, eller i anslutning till skoltid.

– Vi är så glada för att vi fått hjälp att starta upp dessa viktiga idrottsaktiviteter för barnen i Bredsand, berättar Ann Danielsson.

I ansökan som skolan skickade in till Sundsvalls kommun står det skrivet att flera av skolans elever har invandringsbakgrund och saknar förutsättningar till att delta i den typ av fritidsaktiviteter som många andra barn tar för givet. Föreningen vill använda pengarna till att deras medlemmar ska få möjlighet till att testa olika aktiviteter som bland annat ridning, slalom och fiske.

Pengarna ska även räcka till två fritidsledare som ska följa med eleverna på de olika aktiviteterna.