Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister stoppar asylboende

De gamla lärarbostäderna i Holm kommer i nuläget inte att användas som tillfälliga asylboenden. Räddningstjänstens synpunkter på brandsäkerheten sätter stopp för det.

– I dagsläget är det brandtillsynen Migrationsverket avvaktar utifrån, det är ett krav i upphandlingsunderlaget att den ska vara godkänd. Innan den är klar kommer ingen placering att ske där, säger Sofia Öhvall Lindberg på Migrationsverket.

Sundsvalls kommundirektör Stefan Söderlunds påpekande att det finns andra brister som att det saknas skola, affär och bra kollektivtrafik har inte haft samma effekt. Han befarar även att det kan bli problem att få tag på lärare.

– En del av de frågorna finns också med i upphandlingsunderlaget om service för de asylsökande men det är inget som stoppar boendet i dagsläget. Det får bli en dialog med kommunen om de frågorna senare, säger Sofia Öhvall Lindberg.