Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brithén tar över Södertälje

På väg uppåt genom tabellen – då byter Södertälje tränare.
Leif Strömberg får flytta på sig för Jim Brithén.

På tisdagen spelade Södertälje ut Timrå och tog en efterlängtad seger. Men trots att laget kröp närmare lagen ovanför strecket och dessutom spelat bättre och bättre den senaste tiden, får nu tränarparet Leif Strömberg och hans assistent Stefan Nyman flytta på sig.

In kommer i stället Jim Brithén, mest känd för att ha tagit Modo till SM-final säsongen 2001-02 och blivit utsedd till den säsongens bäste tränare i elitserien.

– Brithén är en erfaren tränare som har en lång meritlista. En tränare som är känd för att spela en offensiv hockey, säger SSK:s sportchef Stefan Nyman.

Stämpeln på sig att spela tråkig hockey, kombinerat med de dåliga resultaten, är en av orsakerna till att Leif Strömberg till slut fick lämna SSK.

På tisdagen mot Timrå fanns bara 2 858 åskådare på plats.

– Vi ligger där vi ligger och vi ville ha en förändring. Alla får analysera det här som de vill. Det är många faktorer som spelar in, säger Nyman.

Nyman blir nu värvningsansvarig på heltid, en roll han haft tidigare kombinerat med rollen som assisterande tränare.

Assistent till Brithén blir i stället Thomas Sjögren, som tidigare varit scoutingsansvarig i klubben.

Södertäljes lagkapten Jörgen Bemström hade Brithén som tränare under sin tid i Modo, och tror på en positiv effekt av tränarbytet.

– Det var en positiv och trevlig person som bidrog till att stämningen i truppen var på topp.

TT: Förvånad över tränarbytet?

– Visst är det lite överraskande men tabellen ljuger inte. Samtidigt är det inte bara tränarens fel att det gått så här, vi spelare måste också känna stort ansvar och det har vi pratat om efter beskedet, säger Bemström.

På torsdagen spelar Södertälje borta mot Linköping.