Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britta från Sundsvall tar plats i Musikaliska Akademien

Tonsättaren Britta Byström från Sundsvall har blivit invald i Musikaliska Akademien.

Vid sitt sammanträde den 19 maj valde akademien in nio nya ledamöter, fyra svenska och fem utländska. En av de svenska är tonsättaren Britta Byström, född och uppväxt i Sundsvall och en av de mest efterfrågade svenska tonsättarna just nu.

De övriga svenska nya ledamöterna är professor Hans Davidsson, kompositören och musikern Svante Henryson och dirigenten Patrik Ringborg. Bland de nya utländska ledamöterna finns kända namn som cellisten Yo-Yo Ma och operasångerskan Renée Fleming.

Musikaliska Akademien består av cirka 170 svenska ledamöter och ett 60-tal utländska, samt fyra hedersledamöter. I dess verksamhet ingår att dela ut stipendier och priser, agera opinionsbildare och vara remissinstans i musikpolitiska frågor, samt göra vårt musikaliska kulturarv tillgängligt för publik, musiker och forskare.

Läs mer om Britta Byström: Vann tonsättarpris i Detroit

Komponerar för musikfestival