Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britta Johansson Norgren vann direkt i Visma ski classics – herrarna fick se sig besegrade av norrmän

Britta Johansson Norgren vann damernas klass i La Sgambeda efter spurtduell.
På herrsidan var det norsk dominans.
Så summeras den först individuella tävlingen i Visma ski classics den här säsongen.

Efter förra veckans tempolopp för lag, som inledde säsongens Visma ski classics var det under lördagen dags för det första individuella loppet när touren intog den 35 kilometer långa banan i La Sgambeda.

Då visade de svenska damerna fin form.

Britta Johansson Norgren var nämligen först av alla kvinnor att passera mållinjen, om än efter tät kamp med Katerina Smutna som korsade mållinjen bara sex tiondelar efter Britta. Femma i damklassen blev Sara Lindborg, knappt 20 sekunder bakom Johansson Norgren och 16 sekunder från en pallplats i Italien. Sexa blev Lina Korsgren, 14,5 sekunder bakom Lindborg.

– Jag kände mig inte så stark i den sista backen och därför lät jag Katerina få ledningen. Jag startade den sista forceringen lite för tidigt, men som tur var lyckades jag hålla ledningen in i mål, säger Britta Johansson Norgren till vismaskiclassics.com.

På herrsidan var det stor norsk dominans med tio norska åkare bland de 15 främsta, men det fanns också svenska åkare som slog sig in bland de 15 snabbaste.

Oskar Kardin slutade femma, 1,2 sekunder bakom segraren Andreas Nygaard. Fredrik Byström var hack i häl på Kardin med en sjätteplats. Bob Impola var fem sekunder bakom Kardin och Byström för en 15:e plats medan Oscar Persson blev 17:e man i mål.

Marcus Johansson, Andreas Holmberg och Anton Karlsson var de tre sista svenska herrarna att ta plats bland de 25 främsta när de slutade 19:e, 22:a respektive 23:a.

Gilla Skidpuls på Facebook