Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brittisk rockartist till Way out west – bland de största bokningarna hittills

Den brittiska rockartisten, sångerskan och poeten PJ Harvey kommer till Way out west i augusti. Släppet är ett av Göteborgsfestivalens största någonsin.

Annons

– PJ Harvey är en av de där unika artisterna som varit i toppen av vår önskelista varje år ända sedan vi startade Way Out West. En av världens viktigaste artister. Ikonernas ikonjävel. En gudomlig 10-års present till oss själva och alla andra, säger Ola Broqvist, programansvarig på Way out west.

PJ Harvey är känd för att experimentera med olika musikstilar och album som "Dry" (1992), "Uh huh her" (2004) och "Let England shake" (2011) har genererat ett antal Grammisnomineringar och prestigefyllda priser. Magasinet Rolling Stone har listat hennes album "Stories from the city, Stories from the sea" (2000) som ett av världens 500 bästa musikalbum genom tiderna. Harvey är den enda artisten som fått Mercury Prize två gånger.

Övriga akter som är klara för Way out west 11-13 augusti är Seinabo Sey, Anna von Hausswolff, Chvrches, Jamie XX, Jason Isbell, M83, Sia och Stormzy. (TT)