Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder frias för mordet på fyraårige Kevin

De två bröder som pekats ut för mordet på fyraårige Kevin frias från misstankarna. Det rapporterar SVT Nyheter Värmland.

Förundersökningen återupptogs i maj förra året efter granskningar av DN och Uppdrag granskning som visade att bröderna som pekades ut som skyldiga pressats i flera långa förhör av polisen.

Beskedet om avskrivningen fick de under tisdagen vid ett möte med chefsåklagaren Niclas Wargren vid åklagarkammaren i Karlstad.

- De uppgifter som framkom för cirka 20 år sedan i förhören med de misstänkta är otydliga, motsägelsefulla och inkonsekventa. Det sätt genom vilka uppgifterna har kommit fram är dessutom sådana att det kan ifrågasättas om de är självupplevda. Uppgifterna bedöms inte vara sådana att de ensamma kan ligga till grund för slutsatsen att de utpekade orsakat pojkens död eller att de har varit närvarande när han dog, säger chefsåklagare Niclas Wargren som är förundersökningsledare i ärendet i ett pressmeddelande. 

Det var den 16 augusti 1998 som fyraårige Kevin hittades död i Arvika.