Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Coen klippte bort Dolph Lundgren ur nya storfilmen

Vart tog Dolph Lundgren vägen? Han finns med i rollistan till "Hail Caesar" – men han syns aldrig till. Eller gör han det? Regissören Ethan Coen reder ut mysteriet med TT.

LÄS MER: Dolph Lundgren kliver in i finrummet

Före inspelningen diskuterades Dolph Lundgrens medverkan i medierna, men när filmen väl premiärvisades verkade den svenske skådespelaren vara helt försvunnen. När TT möter Ethan Coen på filmfestivalen i Berlin förklarar han varför:

– Vi filmade en väldigt rolig scen med honom och Channing Tatum, men vi var tvungna att klippa bort den.

Han säger dock att den svenske skådespelaren faktiskt skymtar till i slutet av filmen. Lundgren är kapten på en sovjetisk ubåt men syns bara som en skugga. Så den bortklippta scenen kommer kanske med på dvd-utgåvan?

– Ja, det är mycket möjligtvis, säger Ethan Coen.

Varken han eller brodern Joel, som tillsammans har regisserat den stjärnspäckade Hollywood-komedin "Hail Caesar!" tycker om att göra långa filmer. Det var orsaken till att Lundgren klipptes bort.

– Vi har gjort en enda film som blev över två timmar. Det var "No country for old men" som blev två timmar och tio minuter lång. Vi blev skräckslagna över att den hade blivit så lång. Vi vill jobba kort, konstaterar Joel Coen.

Detta är en av orsakerna till att bröderna Coen inte skulle kunna tänka sig att göra en tv-serie.

– Vi är inte mycket för tv över huvud taget. Vi tittar sällan, säger Joel Coen.

Det innebär att de heller inte har sett tv-serien "Fargo", som tog avstamp i deras egen film med samma namn.

– Vi bryr oss inte. Vi är inte likgiltiga men vi bryr oss inte.

Tidigare under Berlin-festivalen har Coen-brödernas ständige skådespelare George Clooney skämtsamt talat om att de alltid låter honom sparkade korkade personer. Joel säger:

– Be oss inte förklara varför. Han är snygg och smart och vi vill inte låta honom vara smart. Han är en skådespelare med stor komisk tajming, och vi såg tidigt att här fanns det oanvänd potential.

– Han är fantastisk skådespelare när det gäller att spela dum. Det roar honom och det roar oss.

TT