Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brorenovering stänger E4-avsnitt helt i sex veckor: "Mindre risker för trafikanterna"

Från och med måndagen den 4 april stängs E4 söder om Söderhamn. All trafik leds i stället om via Söderala. Arbetet blir långvarigt och beräknas pågå fram till mitten av maj.
– Det blir en bättre arbetsmiljö och mindre risker för trafikanterna, säger Stefan Tångring, Trafikverket.

All trafik på E4 söder om Söderhamn leds från och med måndagen om via riksväg 50 och vidare till Söderala där trafikanterna leds in på Ljusnevägen för att ansluta till E4 vid trafikplats Höljebro, och omvänt för trafikanter på väg norrut.

Läs också: Vägavsnitt i Skönsberg stängs på grund av ledningsarbeten

Renoveringen av bron som går över Sundsbrovägen strax söder om Söderhamn är omfattande. Det är också därför Trafikverket väljer att stänga av E4 i båda riktningarna under arbetet som beräknas pågå till den 20 maj.

– Det här är den absolut bästa lösningen, i och med att vi leder om trafiken kortar vi byggtiden, säger projektledare Stefan Tångring på Trafikverket.

Han tror också att det i framtiden kommer att bli vanligare med avstängningar av vägar vid vägunderhåll.

– Det blir en bättre arbetsmiljö och mindre risker för trafikanterna och i de flesta fall kan jobbet utföras rationellare, säger Stefan Tångring.

Arbetsmiljöverket förordar också att trafiken leds om vid vägarbeten.

Läs också: 25 miljoner satsas på gång- och cykelväg

Bron byggdes 1964 och sedan dess har inget större underhåll utförts på bron. Nu blir det nya kantbalkar, ny beläggning och säkerhetshöjande åtgärder på bron. Entreprenaden ligger på Peab och kostnaden för åtgärderna är 2,1 miljoner kronor.

– Vi ber om överseende för olägenheten det skapar under byggtiden, säger Stefan Tångring.

Även Sundsbrovägen som bron passerar över kommer att vara avstängd under byggtiden.