Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt sig in i hus i Sundsvall – skyllde på annan inbrottstjuv

En man i 30-årsåldern bröt sig in i ett hus i Sundsvall och plockade på sig olika föremål.
När mannen sedan skulle dömas för brott skyllde han på att en tjuv hade förstört huset och tagit delar av godset – innan han kom dit.

Annons

Inbrottet skedde hösten 2015 på Skönsmon i Sundsvall.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha gjort inbrott i huset och då har det försvunnit alkohol - bland annat två konjaksflaskor, en guldklocka, kläder, en damklocka, en dator med tillhörande utrustning, smycken, mynt, silver och väskor, allt till ett värde av 40 000 kronor. En viss del av det stulna godset har sedan hittats i mannens ägo.

Mannen har erkänt brott och att han har varit i huset och tagit grejer. Men enligt honom själv ska en okänd tjuv ha hunnit före honom. Den första tjuven ska enligt honom ha brutit sig in i villan, förstört saker och sedan stulit delar av det angivna godset – en historia som tingsrätten har godtagit.

Mannen är sedan tidigare dömd för liknande brottslighet och han har nu återfallit i brott, vilket gör att mannen nu döms till ett fängelsestraff på sex månader för grov stöld.

Han ska även betala totalt 5200 kronor i skadestånd till det drabbade paret och ett försäkringsbolag.