Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt sig in på verkstad och stal delar från lyxbil – nu döms tre Sundsvallsmän

Männen bröt sig in på en bilverkstad i Ånge och stal bland annat lyktor och grill från en lyxbil. Nu döms de för bland annat stöld och olaga intrång.

Det var i mars tidigare i år som de tre männen, varav en är under 18 år, åkte från Sundsvall till Ånge för att sedan bryta sig in på en bilverkstad. Diskussionen i bilen handlade om en speciell bil av eftertraktad modell som fanns på verkstaden.

När de väl kom till platsen tog de sig in genom ett uppklippt hål och alla tre var informerade om vad som skulle göras. De började skruva bort bland annat blinkers och lyktor. Även grill och lyktor stals. Men de hann inte komma långt med stöldgodset, innan de stoppades av polisen.

Den ena mannen erkänner stölden och berättar i förhör att han fått informationen om bilen via Facebook. De andra två erkänner att de varit med vid stölden, men menar att de bara varit medhjälpare.

Tingsrätten bedömer att allihop känt till syftet med resan, och att de burit tjuvgods ut från inhägnaden. Därför ska alla ses som gärningsmän och inte enbart som medhjälpare. Den ena mannen finns under elva avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts för bland annat olovlig körning. Nu döms han för olaga intrång, stöld och olovlig körning. Påföljden bestäms till fängelse i en månad.

Den minderårige pojken döms för olaga intrång och stöld, och påföljden bestäms till ungdomstjänst i 20 timmar. Den tredje mannen döms för samma brott och påföljden bestäms till villkorlig dom och dagsböter.

FLER NYHETER:

Två till sjukhus efter bilolycka i centrala Kvissleby

För Plus-kunder: Intervjuer och analyser – så gick snacket efter Leksands seger mot Timrå

Kultur: "Det var nog bara ett fåtal som våldtog, men de blev lite av förebilder för många av oss"

För Plus-kunder: Allstar vill öppna på Storgatan igen: "Det borde fungera i Sundsvall"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.