Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för koppleri misstänks agerat hallick mot flicka tidigare

Mannen som står åtalad för att ha tvingat sin sambo att sälja sex på hotell i Sundsvall och Örnsköldsvik har utretts för koppleri tidigare. Den gången misstänktes han ha övertalat en 15-årig flicka att sälja sexuella tjänster.

Annons

På måndagen avslutas rättegången mot den man i 40-årsåldern som står åtalad för grovt koppleri, grov kvinnofridskränkning, brott mot vapenlagen och grov olovlig körning.

Läs också: Misstänkt hallick inför rätta – tvingade sambo att sälja sex i Kramfors och Örnsköldsvik

I förhör har mannens sambo berättat att hon kände sig tvungen att sälja sexuella tjänster för att hon var skyldig mannen pengar. Hon har också sagt att hon sålde sex i parets hem, på hotell i Sundsvall och Örnsköldsvik samt att hon åkte hem till kunder. När hon inte hade några kunder ska mannen ha tvingat henne att ringa till tidigare kunder och erbjuda sina tjänster.

Läs också: Man åtalas för grovt koppleri – 24 misstänks för sexköp

Åtalet mot mannen omfattar också grov kvinnofridskränkning då han misstänks ha misshandlat och kränkt kvinnan vid upprepade tillfällen under den tid de bott tillsammans i Kramfors kommun.

Rättegången mot mannen inleddes tisdagen den 16 augusti vid Ångermanlands tingsrätt.

Mannen har förnekat brotten och hävdat att han inte haft en aning om att kvinnan prostituerade sig.

Läs också: Misstänkte hallicken förnekar brott: "Visste inte att de hade sex"

Men mannen har varit misstänkt för att ha agerat hallick tidigare. I början av 2013 utreddes han för grovt koppleri i Stockholm.

Då var han misstänkt för att ha övertalat en kompis 15-åriga dotter att sälja sex. Hon har berättat för polisen att mannen knöt henne till sig när han visste att hon hade det jobbigt med sina föräldrar. Mannen ska ha visat henne hur hon skulle gå till väga för att börja sälja sex.

Efter några månader ska flickan ha hotat att berätta allt för sina föräldrar om inte mannen slutade driva på henne eftersom hon inte ville fortsätta sälja sex. Hon har också sagt att hon hatar mannen för att han drog in henne i sexhandeln.

Den gången lades utredningen mot mannen ned eftersom målsägaren i ärendet inte orkade medverka i utredningen.

För dig som loggar in: Stor kartläggning av sexhandeln – så svarar hotell, campingar och vandrarhem i din kommun

Mer läsning

Annons