Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta sommarstugor utsattes för inbrott – nu åtalas stöldligan

Sex misstänkta personer och stöldgods gömt i skogen hittades när polisen larmades till ett sommarstugeområde strax norr om Bye i juni. Nu åtalas fyra män för grov stöld i åtta fall.

Annons

Tisdagen den 21 juni larmas polisen till ett sommarstugeområde strax norr om Bye på gränsen mellan Timrå och Härnösand. Åtta sommarstugor i området hade utsatts för inbrott.

Läs också: Åtta sommarstugor utsatta för inbrott på gränsen mellan Timrå och Härnösand

Redan på vägen dit fick polispatrullerna information om att en mörkgrön bil varit synlig i området och att den kunde sättas i samband med inbrotten. Kort senare hittades sex misstänkta personer.

En byavakt hade gjort iakttagelser om vart gärningsmännen kunde ha gömt stöldgodset och polisens hundförare fann bland annat smycken och nycklar där. Ett annat vittne kunde leda polisen till en tjuvgömma i skogen där fyra motorsågar låg dolda av granris.

Motorsågarna hittades gömda i skogen efter inbrott i åtta sommarstugor i området vid Bye på gränsen mellan Timrå och Härnösand.

Polisen grep de misstänkta tjuvarna, fyra av dem häktades senare och de fyra åtalas nu för de grova stölderna.

Läs mer: Gjorde inbrott i åtta sommarstugor – nu begärs tjuvarna häktade

Inledningsvis erkännde en av männen inblandning i brotten men senare ändrade han sig och förnekade brott. De andra misstänkta har förnekat brott och sagt att de befann sig i området för att arbeta och inte kände till att motorsågarna de försetts med var stulna.

Av utredningen framgår att männen ska ha lyckats kommunicera med varandra när de satt häktade genom att skrika mellan häktescellerna.

En av männen åtalas även för ett rån i Sundsvall då han ska ha stulit en mobiltelefon genom att slå en annan man i ansiktet.

Två av de misstänkta gärningsmännen omfattas inte av åtalet. De två är anhållna i utevaro och polisen har inte kunnat hitta dem under utredningen.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons