Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barhudad man inblandad i storbråk vid Stora torget i Sundsvall

Vid 16-tiden kom första tipset till polisen – en man gick omkring naken på Stora torget. Enligt uppgifter från polisens ledningscentral ska det ha rört sig om ett bråk mellan "personer som brukar uppehålla sig vid torget".

Annons

Från polisens regionledningscentral förklarar man att ett flertal personer varit inblandade i händelsen, däribland den nakne mannen. Många av de som var involverade i händelsen var påtagligt berusade och polisen har omhändertagit en av dessa individer enligt lagen om omhändertagande av berusad person.

Enligt vad man säger från polisen tycks det hela ha startat som ett bråk inom gruppen. Händelsen ska efter en tid ha eskalerat och lett fram till en man blivit misshandlad. Han låg under en tid på marken mellan Ica och Navet. Han kördes senare till sjukhus.

– Det är väldigt oklart vad det hela kan ha handlat om. Klart är att vi har en man omhändertagen på grund av berusning och en annan man har körts till sjukhus. Förhör kommer att hållas, förmodligen kommer bilden att utkristaliseras efter det, säger Ann-Christin Johnsen vid polisens ledningscentral i Umeå och fortsätter:

– Vem som gjort vad kan jag inte gå in på. Det framgår inte av rapporten om det i nuläget finns någon misstänkt person.

Polisen bekräftar att en naken man varit involverad i händelsen, riktigt på vilket sätt han varit inblandad kan man dock inte säga.

Polisen meddelar att det kommer upprättas en anmälan om misshandel. Ärendet skickas vidare till jourhavande förundersökningsledare.

Mer läsning

Annons