Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De misstänkta frias från mordförsök i Ramsele

Skadorna var livshotande och det fanns risk för att mannen skulle dö. Trots det frias de två misstänkta männen för mordförsök, utredningen ger inte stöd för det.

Annons

Åklagaren ansåg att de båda männen gemensamt och i samförstånd försökt mörda en man i 50-årsåldern i Ramsele i mars i år.

Läs också: Knivskar offret 30 gånger och brände honom med tändare

Det är inte bevisat av den utredning som presenterats under rättegången konstaterar Ångermanlands tingsrätt och friar de båda misstänkta från mordförsök. Däremot döms båda männen till fängelse.

Den 28-årige mannen döms till fängelse i tre månader men straffet ska redan nu anses helt verkställt eftersom han suttit häktad under utredningen. 28-åringen har erkänt att han slog offret med en kedja, men vilka skador det ledde till är inte visat och därför döms han nu för misshandel av normalgraden.

Läs också: Misstänks för mordförsök ångerfull i tingsrätten – bad offret om ursäkt

Den 26-årige mannen som erkänt att han skadat den äldre mannen med flera knivstick och genom att elda på honom döms till fängelse i fem år för grov misshandel, misshandel, hemfridsbrott och skadegörelse.

26-åringen döms också att betala 130 000 kronor i skadestånd till den våldsutsatte mannen.

Läs också: En av de misstänka för mordförsöket i Ramsele frisläppt

Kammaråklagare Catharina Kjelsson är inte nöjd med domen.

- Nej, men det var ett väntat resultat. Dels att 28-åringen skulle få ett lindrigt straff eftersom han släpptes redan efter huvudförhandlingen. Men också att 26-åringen inte skulle fällas för mordförsök utan synnerligen grov misshandel. Det är alltid svårt att bevisa att det finns ett uppsåt att döda, säger hon.

Finns det någon del i domen där du tycker att tingsrätten resonerat fel?

- Jag vill inte uttala mig om det nu. Jag ska titta igenom domen ordentligt.

Kommer du att överklaga till hovrätten?

- Jag har tre veckor på mig att överklaga och ska ta den tiden innan jag bestämmer mig, säger Kjelsson.

Mer läsning

Annons