Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem personer åtalas för grov våldtäkt och människorov i Timrå

Mannen kidnappades och blev fastbunden. Han blev sedan grovt våldtagen och misshandlad. Nu åtalas fem personer för övergreppen – som ska ha pågått i tolv timmar.

Annons

En man blev den 16 mars i år kidnappad från en busshållplats i Timrå och bortförd i bil till en parkeringsplats. Där blev han misshandlad med slag och sparkar och utsatt för grov våldtäkt.

Läs också: Utredning om grov våldtäkt växer – här häktas en tredje bakom stängda dörrar

En av de åtalade männen ska ha tagit offrets plånbok, telefon och pass. Offret ska ha försökt fly från platsen men föll omkull och fördes tillbaka till bilen.

Läs också: Man begärs häktad för människorov i Timrå

Han blev sedan bunden vid ett träd där han blev slagen och sparkad. En del av misshandeln filmades av en av de åtalade. Även våldtäkten har filmats och materialet ska ha spridits.

Totalt pågick övergreppen i tolv timmar och handlingarna anses ha begåtts med uppsåt och med särskild hänsynslöshet, enligt åtalet.

Läs också: Häktade för människorov, grov våldtäkt och misshandel

Fyra män och en kvinna åtalas nu för grov våldtäkt och grov misshandel. Tre av männen och kvinnan åtalas för människorov och en man för medhjälp till människorov. Åtalet omfattar även rån, olaga hot, övergrepp i rättssak och försök till utpressning.

Utpressningsförsöket ska ha bestått i att en av männen har försökt förvärva en lägenhet av offret.

De åtalade är i 25-, 30- respektive 40-årsåldern och är bosatta i Timrå.

Mer läsning