Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka lurades i alkohol och utnyttjades på fest – nu har pojkgänget fått sin dom

Fyra pojkar har nu fått sin dom efter att en flicka lurades i alkohol och utnyttjades sexuellt när hon varit kraftigt berusad.

Annons

En pojke uppgav att det som i själva verket var en grogg, bara var alkohol. Sedan utnyttjades hon sexuellt. Nu har de fått sin dom.

Det var under förra hösten, på en föräldrafri fest i Sundsvall, som en flicka i högstadieålder utnyttjades sexuellt.

Fyra pojkar har stått åtalade. En har anklagats för våldtäkt mot barn, två ytterligare för sexuellt utnyttjande av barn, samt en fjärde för ofredande.

Flickan hade under kvällen tackat nej till alkohol, men en av pojkarna erbjöd henne det han sa var cola. I själva verket var det sprit och hon ska ha blivit kraftigt berusad varpå tre andra pojkar utfört handlingar jämförbara med samlag, mot flickan.

En av dem ska också ha försökt ha sex med henne.

Nu har domen kommit.

► En av pojkarna, som vid tillfället var 17 år, döms för sexuellt utnyttjande av barn. Han ska ha försökt ha samlag med flickan, men det har inte bedömts som försök till våldtäkt efter en ordväxling dem emellan som bedömts som samtycke. Han döms till 90 timmars ungdomstjänst och får betala 30 000 kronor i skadestånd.

► En av pojkarna, som var 15 år, döms för sexuellt utnyttjande av barn till ungdomsvård och 30 000 kronor, för handlingar jämförliga med samlag.

► En pojke frikänns för både övergrepp och ofredande, då han inte kunde bedömas ha känt till att hon var under 15, och hans handlingar inte var lika långt gångna som de två ovanståendes.

► Den pojke, som vid tillfället var 15 år, och anklagades för att lura i flickan alkohol, blev friad i det fallet, men dömdes för ett annat fall till ofredande och får betala 30 dagsböter.

Läs också: Miljonsmäll för Timrå IK – stort minus för klubben den här säsongen: "Jättetråkigt"

Läs också: Marie blir av med personliga assistenter – "Känns som att livet tar slut"

Läs också: Stor trafikolycka på E4 i Jättendal – vägen helt avstängd

Mer läsning

Annons