Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gick in bostad och stal gods – män åtalas på 18 punkter

Två män gick in i en bostad och stal en dator och bilnycklar medan de boende var ute. De ska sedan ha försökt att stjäla varsin bil. Nu har åtal väckts mot de båda männen gällande grov stöld – och flera andra brott.

Annons

I juni bodde flera personer tillfälligt i en lägenhet i Sundsvalls kommun. När de vaknade en morgon märkte de att någon hade varit inne i bostaden – och stulit en dator samt två par bilnycklar.

När de tittade ut genom fönstret märkte de att en man satt i deras fordon och att ett annat fordon saknades.

Läs mer: Stal laptop och försökte stjäla bil

De boende larmade polis och höll fast mannen till patrullen anlände. Polisen hittade senare en annan man i närheten, som hade bilnycklar till det saknade fordonet. De båda männen greps.

En man i 30-årsåldern och en man i 25-årsåldern åtalas nu för grov stöld genom inbrott, samt tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök av tillgrepp av fortskaffningsmedel. Båda männen nekar till brott.

Tillsammans med en tredje man i 40-årsåldern står de också åtalade för en rad andra brott, totalt 18 åtalspunkter. Brotten ska bland annat röra flera fall av snatteri och stölder, häleri, trafik-och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons