Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagamannen är nu helt fri

För ett år sedan blev Niklas Lindgren, även känd som Hagamannen, villkorligt frigiven och sattes under övervakning. Nu är övervakningstiden slut och Hagamannen helt fri.

Annons

I dag är Hagamannen en fri man.

Den så kallade Hagamannen satt ungefär nio år i fängelse, innan han den 28 juli 2015 släpptes fri med villkor om övervakning. Detta då han avtjänat två tredjedelar av strafftiden, uppger SVT Nyheter Västerbotten.

Övervakningen innebar i hans fall en regelbunden kontakt med Frivården och olika behandlingsprogram. Frivården hade alltså Hagamannen under sin radar: Var han bodde, vad han jobbade med och vad han tjänade.

I dag, ett år efter frigivandet, tar övervakningstiden slut.

Detta innebär att Hagamannen inte längre har några skyldigheter gentemot mot Kriminalvården längre, vad gäller behandling eller återkoppling. Han är nu en fri man.

Under det gångna året har Hagamannen genomgått en alkoholbehandling och programmet ROS (Relations- och samlevnadsprogrammet).

Tidigare bedömde Kriminalvården att återfallsrisken var hög när det gällde Hagamannen. Hur de ser på saken i dag går inte att utröna, då dokumentet är sekretessbelagt.

Av Hagamannens straff återstår nu ungefär fyra år. Under de åren gäller en prövotid som kan ha betydelse i domstol om han skulle begå ett nytt brott.

Mer läsning

Annons