Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höll kniv mot halsen på tidigare flickväns sambo – döms till fängelse

En man från Sundsvall döms av Ångermanlands tingsrätt till sex månaders fängelse efter att ha hotat tidigare flickvän och maka och deras nuvarande sambos till livet.

Annons

En man hemmahörande i Sundsvall döms av tingsrätten till sex månaders fängelse för bland annat fyra tillfällen av olaga hot. I domen ingår dessutom flertalet tillfällen av olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Därutöver döms han att betala knappt 40 000 kronor i skadestånd till de tre målsägande.

På morgonen den 27:e april i år som den åtalade kontaktade sin föredetta flickvän och dennes nuvarande pojke genom deras gemensamma Facebook-konto. Där ska mannen ha uttryckt ett hot mot den nuvarande sambon. I meddelandet fanns även telefonuppgifter till mannen bifogade. Den tidigare flickvännen, dennes sambo och den åtalade mannen stämde träff i närheten av parets gemensamma bostad.

Uppgifterna om vad som egentligen hände när den åtalade anlände till platsen där paret väntade går isär. Tingsrätten gör dock bedömningen att det är styrkt att den åtalade mannen dragit kniv mot den föredetta flickvännens nuvarande sambo och viftat med denna mot dem båda. Han ska även ha hållt kniven mot den nuvarande sambons hals samt uttalat ett flertal hot om att ta livet av dem bägge. Tingsrätten ger inte den åtalade mannen medhåll i att händelsen ska ha inträffat i nödvärn. Då händelseförloppet varit förhållandevis kortvarigt rubricerar man brottet som olaga hot av normalgraden.

Mannen döms därutöver för att vid två tillfällen ha skickat hotfulla SMS till en kvinna han tidigare varit gift med. SMS:en har av kvinnan uppfattats som riktade mot både henne och hennes nuvarande sambo. De aktuella SMS:en uppfattas av tingsrätten som hot om att misshandla eller döda den tidigare makan. Då kvinnan uppgett att hon känt sig orolig efter SMS:en anser tingsrätten att hoten varit tillräckligt allvarliga för att leda till fällande dom.

Mer läsning

Annons