Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappad man våldtogs i Timrå – filmades i utpressningssyfte

Våldtäkten filmades i utpressningssyfte. Men nu ligger både filmen och utskrifterna på förövarnas avlyssnade samtal hos åklagaren. Där finns också bilderna på mannens brutalt misshandlade kropp.

Annons

Enligt polisens förundersökning är det fyra män och en kvinna som misstänks för att ha plågat mannen den 16 mars i år. Kidnapparna knöt en t-shirt runt hans ögon och förde bort honom i en bil i Timrå kommun. Bilresan ska ha tagit omkring en kvart. På en avlägsen plats band de sedan fast mannens armar och ben runt ett träd och han ska även ha haft en bit av den blå presenningslinan runt midjan.

Innan våldtäkten ska de åtalade ha hällt någon slags lättantändlig vätska över honom samtidigt som de sa att han skulle "brinna".

Läs också: Fem personer åtalas för grov våldtäkt och människorov i Timrå

Därefter begicks våldtäkten. Det grova övergreppet filmades enligt åtalet i utpressningssyfte eftersom förövarna bland annat var ute efter en lägenhet som ägs av en av mannens anhöriga. Om inte lägenheten skrevs över skulle de även skada delar av hans familj.

Tre dagar efter övergreppet ringer en av förövarna upp en person och berättar om dådet. Både det och flera andra telefonsamtal har avlyssnats och på den aktuella ljudupptagningen säger mannen att offret plockades upp på gatan, att han slog honom mycket och tog honom till skogen. Han säger också att kvinnan ska ha spottat på den bundne mannen och han beskriver våldtäkten och säger att han filmade den.

Förundersökningsmaterialet innehåller även bilder på offrets blåslagna kropp. Där syns svullnader, rodnader och skärsår på insidan av händerna. En av männen ska ha sagt att: "Vi ska ta dig och slakta dig här".

Bortförandet ska ha planerats under några dagar men eftersom mannen var tillsammans med sin familj hade man inte kunnat övermanna honom tidigare.

Mannen uppger att han har bott på samma plats i ett tiotal år. Han ska ha haft vissa affärer ihop med en del av förövarna.

Enligt den av de misstänkte, som enligt offret var mest aktiv under våldtäkten, är målsäganden känd för att ljuga. Han hade fått ett löfte om att få hjälp av mannen med en familjeangelägenhet, men så blev det inte.

Det är alltså fyra män och en kvinna som åtalas för grov våldtäkt och grov misshandel. Tre av männen och kvinnan åtalas för människorov och en man för medhjälp till människorov. Åtalet omfattar även rån, olaga hot, övergrepp i rättssak och försök till utpressning.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ ST.nu på Facebook .

Mer läsning