Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna kunde inte ta sig hem efter väskryckning – blev av med bilnycklar och mobil

En kvinna i 50-årsåldern från Sundsvall blev stående vid en badplats utanför Bergsjö utan att kunna ta sig hem efter att en person ryckt av henne väskan där hon förvarade bland annat bilnycklar och mobil.

Annons

Kvinnan befann sig på en badplats vid Barrtjärnen i Älgered väster om Bergsjö när hon utsattes för en väskryckning på torsdagskvällen.

Läs också: Stal väska ur bil på Fisktorget – greps på buss tack vare vittnen

– När hon är på väg därifrån kommer någon bakifrån och rycker handväskan. Där har hon bilnycklar och mobil, så hon står där akterseglad och kommer inte in i sin bil, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

En annan person anträffade kvinnan, som chockats, och larmade polisen. En polispatrull kom till platsen bara tio minuter efter att de fått samtalet klockan 21:40, men det är oklart hur lång tid som gick från väskryckningen tills att de kunde larmas.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och har inte med den aktuella händelsen att göra.

Den drabbade kvinnan är hemmahörande i Sundsvall.

Läs också: Gick in bostad och stal gods – män åtalas på 18 punkter

– Hon får lite svårt att ta sig dit utan sina bilnycklar, men hon fick åka med patrullen till Hudiksvall och sedan får vi se hur vi löser det därifrån. Det kan bli buss eller tåg, eller så kör vi henne upp till Sundsvall, jag ska prata med patrullen om hur det blir, säger Tomas Sandin vid midnatt.

Senare kunde kvinnan skjutsas till tågstationen, där polisen skulle förklara situationen för tågpersonalen så hon kunde komma hem.

Väskryckningen rubriceras som grov stöld och polisen har gott hopp om att lösa brottet.

– Vi har fått en del vittnesuppgifter, så även om vi inte fått tag på gärningspersonen än så har vi ett hyggligt utredningsläge.

Läs också: Ertappade man med kofot i familjens hus – slutade med att han plåstrade om tjuven

Mer läsning

Annons