Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna lämnade bilnycklarna i bilen – man körde iväg med kvinnans hund

Polisen larmades till Härnösands centralstation på söndagseftermiddagen. En kvinna hade då lämnat sin bil med nycklarna i tändningen för att uträtta ett ärende.
En man i 30-årsåldern ska då ska ha tagit bilen och kört iväg mot Sundsvall tillsammans med kvinnans hund.

Annons

Strax före klockan 16.46 lämnade kvinnan sin bil vid centralstationen i Härnösand.

– Hon lämnade nycklarna kvar i bilen i tändningslåset för att göra ett kort ärende. En man ska då ha klivit in i bilen och kört iväg med bilen och kvinnans hund, säger Jonas Passbo, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Kvinnan ringde polisen som tog upp jakten på biltjuven. Mannen körde på E4 söderut och mötte då en polispatrull som vände och körde efter honom. Då mannen svängde av i Birsta hade polisen hunnit ikapp och fick stopp på honom vid viadukten vid Ljustavägen vid 17.10.

– Gripandet var odramatiskt och mannen gick ur bilen. Hunden var kvar i bilen, så allt slutade väl. Mannen fick följa med till arresten och åklagare beslutar om han blir kvar i arrest i väntan på om han ska anhållas eller släppas på fri fot, säger Jonas Passbo.

Mannen som är hemmahörande i Stockholmstrakten är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons