Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas – misstänks hotat skjuta kvinna med pistol

Mannen ska ha hotat att döda kvinnan eller skada hennes hund. Samtidigt som han visade henne att han bar en pistol.

Annons

Sent på kvällen den 6 juli ska mannen ha hotat kvinnan till livet när hon befann sig på en balkong på en adress i ett bostadsområde i Sundsvall. Enligt kvinnan ville mannen att hon skulle öppna porten och blev aggressiv när hon vägrade öppna och i stället hotade ringa polisen.

Förutom att hota döda kvinnan ska mannen ha sagt att han skulle skjuta hennes hund och ställa till ett helvete för hennes familj.

Paret har tidigare haft en relation.

Läs också: Man hotade att skjuta en kvinna – begärs nu häktad

Pistolen som togs i beslag av polisen efter att mannen misstänks ha hotat en kvinna han tidigare haft en relation med.

Mannen greps senare hemma hos en av sina kompisar. När polisen gjorde husrannsakan där hade mannen gömt sig under en säng. På golvet i samma rum hittades en kolsyrepistol som togs i beslag. Mannen åtalas nu för olaga hot.

I polisförhör har han förnekat att han hotat kvinnan. Han har sagt att han besökte henne för att hämta sina tillhörigheter och att hon stulit saker av honom, bland annat en större summa pengar.

Förutom kvinnans berättelse och de beslagtagna vapnen finns uppgifter från ett vittne till händelsen bland åklagarens bevisning.

Mannen som är i 20-årsåldern dömdes i slutet av mars till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan sedan han knivskurit en man i magen.

Läs också: Döms till behandling efter knivattack på Kyrkogatan

Mer läsning

Annons