Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 20-årsåldern gripen för grovt brott i Sundsvall – polisen förtegen

En kvinna i 25-årsåldern ska ha blivit våldtagen på Östermalm i centrala Sundsvall. En 20-årig man greps under söndagsförmiddagen. Polisen är fortsatt förtegen kring händelsen.

Annons

Det var vid 08-tiden som en bekant till kvinnan ringde till polisen. Polispatrullen tog sig till en lägenhet på Östermalm där brottet ska ha ägt rum. Där kunde den misstänkte gärningsmannen gripas utomhus, i närheten av lägenheten.

– Det rör sig om en våldtäkt. Mannen och kvinnan ska inte ha känt varandra sedan innan, säger Sven-Olof Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Läs också: Våldtäktsförsök i centrala Sundsvall – kvinna överfölls av okänd man

Polisen är förtegen kring detaljer av utredningstekniska skäl, men berättar att mannen och kvinnan ska ha träffats på en krog i centrum och sedan slagit följe till lägenheten. Det är oklart om mannen och kvinnan varit ensamma i lägenheten, som inte tillhör någon av dem.

– Mannen är gripen och förd till polisstationen i Sundsvall. Det är oklart om det finns vittnen till brottet. Jag vet ännu inte hur det är med kvinnan, säger Mathias Borin, RLC-befäl vid polisregion nord.

Utredningen leds av jouråklagare som senare under dagen ska ta ställning till om mannen ska anhållas för brottet eller inte.

Läs också: Sundsvallsbo döms för våldtäkt mot barn – nu sänks straffet av hovrätten

Mannen ska inte vara känd av polisen sedan tidigare. Förhör med honom har hållits. Polisen fortsätter förhören under dagen och arbetar med andra utredningsåtgärder, som man i nuläget inte vill kommentera närmare.

Uppdatering: Mannen kunde släppas efter förhör och blev aldrig anhållen för det misstänkta brottet, uppger jourhavande förundersökningsledare i Sundsvall.

Mer läsning

Annons