Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man snattade kalsonger i Birsta – blev våldsam mot väktare

Mannen blev påkommen när han tog underkläder från butiken. Då blev han våldsam – och försökte stänga in två väktare. Nu döms han av tingsrätten.

Annons

I augusti förra året blev en man i 30-årsåldern från Sundsvall ertappad utanför en Birstabutik, med två paket kalsonger som han inte hade betalat för.

Två väktare gjorde ett envarsingripande och tog med mannen till ett rum i väntan på polisen. När han ville gå därifrån ställde sig en väktare för dörren – och blev då knuffad av mannen.

Han försökte sedan stänga in båda två för att de inte skulle följa efter honom. Därför döms han nu för våldsamt motstånd.

Däremot anser tingsrätten att det inte har kunnat bevisas att 30-åringen betett sig våldsamt i samband med själva gripandet, vilket väktarna tidigare har berättat i polisförhör.

Under rättegången lämnade de andra uppgifter som enligt tingsrätten skiljer sig för mycket åt för att kunna ligga till grund för en bedömning.

Mannen är tidigare ostraffad och döms nu att betala 80 dagsböter. Han har erkänt snatteriet men förnekat våldsamt motstånd.

Mer läsning

Annons