Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen tvingade sambon sälja sex – i dag avslutas rättegången

I dag avslutas rättegången mot den man som misstänks för att ha tvingat sin sambo att sälja sex till ett stor antal män i Västernorrland. Åklagaren Jens Göransson vill att han döms för grovt koppleri.

Annons

TV-inslaget : Från rättegångens inledning den 16 augusti 2016.

– Brottet är att betrakta som grovt eftersom verksamheten har bedrivits i större omfattning och inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av kvinnan, sa åklagaren i sin sakframställan.

Mannens advokat Jonas Vedin pläderade å sin sida för att hans klient är oskyldig och inte känt till att kvinnan sålt sex när han skjutsat henne till olika platser i Västernorrland.

Läs också: Man häktad misstänkt för misshandel och koppleri: "Min klient förnekar brott"

– Min klient har lämnat en trovärdig berättelse och ställer sig helt oförstående till anklagelserna. Han säger sig inte haft något uppsåt och inte vetat vad som försigått. Han visste inte att kvinnan sålde sex.

Det var i maj som härvan började nystas upp. Det kom då fram att mannens sambo utnyttjats mycket hänsynslöst efter det att en man i Örnsköldsvik slagit larm till polisen. Mannen misstänks också för att vid ett flertal tillfällen misshandlat henne.

Sexhandeln ska ha pågått mellan den 1 januari och 14 maj i år.

Läs också: Misstänkt hallick inför rätta – tvingade sambo att sälja sex

Allt tycks ha övervakats av sambon. I bostaden fanns övervakningskameror, en av dem var placerad i det sovrum där kvinnan sålde sexuella tjänster. Mannen misstänks också ha installerat en spionapp i kvinnans telefon så att han kunde läsa alla meddelanden till och från henne och som gjorde att alla hennes telefonsamtal spelades in.

Det är en del av bevisningen mot mot den misstänkte mannen. På inspelningarna hörs hur han uppmanar kvinnan att skaffa kunder, han vill att hon ska ringa upp tidigare kunder igen och erbjuda sina tjänster.

Förutom den misstänkte hallicken är 24 män i åldrarna 20-50 år misstänkta för att ha köpt sex av kvinnan.

Idag är det alltså sista rättegångsdagen på målet som pågått inför stängda dörrar och blivit mycket uppmärksammat. Åklagare Jens Göransson har åtalat för grovt koppleri eftersom han menar att kvinnan varit i beroendeställning till mannen och utnyttjats hänsynslöst .

Mannen misstänks också för misshandel, vapenbrott och olovlig körning.

Läs också: Man åtalas för grovt koppleri – 24 misstänks för sexköp

Mer läsning