Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matin, 6, matade änderna – hotades till livet och misshandlades av Sundsvallsbo

Sexåriga Matin matade fåglarna vid Centralstationen i Gävle när han blev attackerad av en främmande man som knuffade omkull honom och skrek att han skulle döda honom. "Han är fortfarande rädd", berättar hans mamma.

Annons

Det hela hände strax innan halv åtta på måndagskvällen. Matin hade följt med till kiosken vid Resecentrum i Gävle som hans morbror äger och där hans pappa jobbar.

Matin hade fått en glass för att fira att han precis börjat i förskoleklass och sedan gått och matat änderna och fiskarna som finns i vattnet på den östra sidan av järnvägstationen.

– Han tycker mycket om att mata djuren och brukar alltid fråga om bröd att ge dem, berättar hans mamma Maryam Rezaei, som beskriver sin son som stillsam och blyg för främlingar.

Sexåriga Matin matade änderna vid Resecentrum i Gävle när en främmande man från Sundsvall gav sig på honom.

Plötsligt blev Matin attackerad av en vuxen man som först vrålade att han skulle slänga honom i vattnet och sedan knuffade till honom så han ramlade och skrek att han skulle döda honom.

När sexåringen sprang mot kiosken där de vuxna fanns sprang mannen efter. Flera personer blev vittnen till hur mannen jagade Matin.

– Jag tittade ut och såg Matin komma farande alldeles rödgråten. Jag försökte prata med mannen men han var väldigt aggressiv och sparkade mot mig, berättar Matins morbror Mehdi Attabipour.

Medan Mehdi ringde polisen försvann mannen över järnvägsspåren och gömde sig under ett tåg. Där kunde polisen gripa honom.

Mehdi Attabipour, är morbror till sexåriga Matin, som på måndagskvällen blev misshandlad och dödshotad  av en okänd man vid Resecentrum i Gävle.

Den misstänkta mannen är en man i 30-årsåldern från Sundsvall som har ett långt straffregister och suttit i fängelse både för narkotikabrott och stölder. Nu i sommar har han skrivit på sin facebook-sida att han drabbats av psykoser.

– En sådan person som ger sig på små barn borde inte vara ute i samhället, säger Mehdi Attabipour.

Efter att polisen förhört mannen på måndagskvällen beslutade åklagare att anhålla honom misstänkt för olaga hot och misshandel.

Matin fick skrapsår och ont i handen efter fallet och var mycket skärrad efter det som hänt.

– Han vaknade flera gånger i natt och var ledsen och alldeles svettig och ville att jag skulle sova hos honom, berättar mamma Maryam Rezaei.

Nu har Matin i alla fall bestämt sig att bli polis när han blir stor – för att stoppa sådana som är dumma mot andra.

– Vi måste verkligen berömma poliserna som pratade med honom efteråt, de var jättebra, säger Maryam.

Läs också: Sexårig pojke attackerad av okänd man – blev dödshotad och misshandlad vid centralstationen

Mer läsning