Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade och tvångsklippte flickvännen – nu sparkas han från Försvarsmakten

En militär dömdes till åtta månaders fängelse efter att ha utsatt sin flickvän för bland annat grov misshandel. Nu sparkas han från Försvarsmakten.

Annons

Nu får militären sparken från Försvarsmakten.

En militär som av hovrätten dömts till åtta månaders fängelse för grov misshandel, olaga frihetsberövande och tvång samt hemfridsbrott efter att bland annat ha bundit, misshandlat och tvångsklippt sin flickvän sparkas nu från sin tjänst inom Försvarsmakten.

Läs också: Militär misshandlade och tvångsklippte sin flickvän – nu vill chefen att han avskedas

Det var den 12:e november förra året som mannen olovligen besökte sin dåvarande flickväns bostad. Flickvännen hade sedan innan via social medier meddelat mannen att han inte var välkommen att besöka henne under den aktuella dagen, trots detta tog han tåget till Sundsvall där hon vid tillfället hade sin bostad. Väl på plats trängde han sig in i bostaden.

Läs också: Band fast flickvännen och misshandlade henne

Vad som därefter skedde beskrivs av Försvarsmakten i anmälan som "mycket integritetskränkande" och har enligt anmälaren lett till att man inte längre har fötroende för honom. Rekommendationen i anmälan är att han skiljs från sin anställning.

Läs också: Band, misshandlade och tvångsklippte kvinna – nu åtalas mannen

Mer läsning

Annons