Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt hallick inför rätta – tvingade sambo att sälja sex på hotell i Sundsvall

Annons

Efter att ha blivit misshandlad av sambon hade kvinnan så ont i huvudet att hon knappt kunde röra nacken. Trots det ska han ha tvingat henne att sälja sexuella tjänster.

I dag inleds rättegången mot den misstänkte hallicken som står åtalad för grovt koppleri och grov kvinnofridskränkning och mot 24 misstänkta sexköpare.

UPPDATERING, läs om rättegången här: Misstänkte hallicken förnekar brott: "Visste inte att de hade sex"

Natten mot den 14 maj i år larmades polisen till en adress i Örnsköldsviks kommun. Den man som kontaktat polisen sa att han hade en kvinna hemma hos sig som blivit misshandlad av en man som eventuellt även var hennes hallick.

Utanför adressen hittade polisen den misstänkte hallicken, en man i 45-årsåldern, som sa sig söka efter sin sambo. Mannen bar en slags skyddsväst, han bar på sig tre mobiltelefoner och en bunt sedlar. I hans bil hittades en machete och en luftpistol under framsätet.

Läs också: Man åtalas för grovt koppleri – 24 misstänks för sexköp

I förhör har kvinnan sagt att hon kände sig tvingad att sälja sexuella tjänster eftersom hon var skyldig sin sambo pengar. Men hur många kunder hon än träffade ska skulden inte ha minskat. Via annonser på internet kom kvinnan i kontakt med kunderna.

Många möten skedde på hotell i Sundsvall och Örnsköldsvik, ibland åkte hon hem till kunder men under en tid ska hon också ha tagit emot sexköpare i parets bostad i Kramfors kommun. Sexhandeln ska ha pågått mellan den 1 januari och 14 maj i år.

Vid flera tillfällen ska kvinnan ha sålt sex på olika hotell i Sundsvall. Under tiden ska hennes sambo ha bott i ett intilliggande hotellrum.

Allt tycks ha övervakats av sambon. I bostaden fanns övervakningskameror, en av dem var placerad i det sovrum där kvinnan sålde sexuella tjänster. Mannen misstänks också ha installerat en spionapp i kvinnans telefon så att han kunde läsa alla meddelanden till och från henne och som gjorde att alla hennes telefonsamtal spelades in.

De inspelade samtalen används nu som bevis mot den misstänkte hallicken. På inspelningarna hörs han uppmana kvinnan att skaffa kunder, han vill att hon ska ringa upp tidigare kunder igen och erbjuda sina tjänster. Under en annan inspelning tycks mannen bli våldsam och attackera kvinnan.

Enligt kvinnans uppgifter till polisen har mannen misshandlat henne med sparkar och slag nästan dagligen. Ibland ska ha haft på sig skor med stålhätta när han sparkat henne, andra gånger misstänks han ha slitit i hennes hår så att stora hårtussar föll av.

Vid ett tillfälle ska hon ha haft så ont i huvudet efter att ha misshandlats att hon knappt kunde röra nacken men ändå tvingats träffa kunder och sälja sex.

Hon säger att mannen även tagit hennes post, låst in en del av hennes tillhörigheter och begränsat hennes kontakter med omvärlden så att hon inte kunde lämna honom.

Mannen som är i 45-årsåldern och skriven på en adress i södra Sverige köpte en fastighet i Kramfors kommun och flyttade dit tillsammans med kvinnan vid årsskiftet, kort tid efter att de blivit ett par. Han förnekar brott och säger att han inte misshandlat henne och inte heller gjort sig skyldig till koppleri.

I stället menar han att kvinnan lurat honom, att han älskat och försörjt henne när hon saknat inkomst. Han hävdar att han först inte haft en aning om att hon prostituerade sig, att han sedan började ana det men inte varit iblandad på något sätt.

Mannen förnekar också att han någonsin varit våldsam mot kvinnan men säger att hon missbrukat alkohol och droger och ibland varit våldsam mot honom. Han säger att hon stulit stora summor pengar av honom för att köpa narkotika och att han nu känner sig fullständigt lurad.

Flera av sexköparna har vittnat om att de sett den misstänkte hallicken i hans bil i samband med att kvinnan anlänt till eller lämnat köparnas adresser. En sexköpare har också sett kvinnan överlämna pengar hon nyss fått som betalning av sexköparen till den misstänkte hallicken.

Av de 24 åtalade sexköparna har merparten av männen erkänt att de köpt sex av kvinnan.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning