Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Person gripen för mordförsök på Varvet – en man förd till sjukhus

En man i 30-årsåldern greps under onsdagskvällen misstänkt för mordförsök. Enligt polisen vårdas en man i 50-årsåldern på Örnsköldsviks sjukhus för sina skador. Mannen är inlagd på sjukhuset med lindriga skador efter att ha skadats med ett stickvapen.

Annons

Vid 17-tiden inkom uppgifter till polisen om att en man blivit utsatt för ett mord- alternativt dråpförsök på Varvet utanför Örnsköldsvik. Polisen åkte till platsen med hundar och sökte av området. I sökandet ska ingripandepoliser, brottplatsundersökare och insatspoliser från Umeå ha deltagit.

En skadad man i 50-årsåldern fördes till Örnsköldsviks sjukhus där han vårdas för sina skador. Det är oklart i vilken omfattning mannen är skadad och om den misstänkte använde någon form av vapen. Ett vittne som befann sig på platsen säger sig ha sett två män som bråkade. En man föll ihop och den andre ska då ha lämnat platsen till fots.

– Jag trodde att de hade slagits, men när jag kom fram till mannen som låg ner såg jag att han hade blivit knivskuren, säger vittnet till Allehanda.

Enligt en patientskaderapport från Örnsköldsviks sjukhus vid 23.45-tiden är mannen inlagd på sjukhuset med lindriga skador. Mannen har blivit ''misshandlad'' med ett stickvapen.

Polisen kunde vid 19.30-tiden gripa en misstänkt man i 30-årsåldern drygt en kilometer från platsen. Gripandet ska ha varit odramatiskt.

Det är oklart om de båda männen kände varandra sedan tidigare och vad som utlöste attacken.

Polisen var under kvällen förtegen om händelsen och ville inte kommentera brottet.

En förundersökning gällande mordförsök alternativt försök till dråp har inletts.

Mer läsning