Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkta straff för Sundsvallsbor som odlade och sålde cannabis

Två män från Sundsvall som odlat cannabis i ett hus i Kramfors kommun får sänkta straff sedan deras fall prövats i hovrätten.

Annons

Männen dömdes tillsammans med ytterligare 23 personer sedan polisen avslöjat en cannabisodling i Kramfors. Polisen slog till mot de misstänkta efter en lång tids omfattande spaningsarbete mot en rad personer och flera beslag av narkotika hos både köpare och säljare.

Läs också: Knarkliga i Sundsvall odlade och sålde hasch – 25 personer åtalas

I tingsrätten dömdes de båda männen från Sundsvall som odlat narkotikan och sålt den vidare till fängelse i 1 år och 9 månader. Dessutom beslutade tingsrätten att männen skulle betala 60 000 kronor till staten som de ansåg ha tjänat på försäljningen.

Läs också: Tre döms till fängelse – odlade och sålde cannabis i Sundsvall

Hovrätten för nedre Norrland ändrar nu tingsrättens dom mot två av de 25 personer som dömdes för inblandning i cannabisfallet.

De båda männen och åklagaren överklagade till hovrätten som nu meddelat dom i ärendet.

Hovrätten dömer en av männen till fängelse 1 år och 3 månader, den andre mannen döms till fängelse i 1 år. Bland annat har hovrätten bedöms bevisningen annorlunda när det gäller beäkningarna av hur mycket cannabis männen odlat.

Domstolen har också beaktat att männen själva missbrukat cannabis och att verksamheten till viss del syftade till att finansiera deras eget missbruk.

Läs också: Knarket ökar på krogarna i Sundsvall: "Svårarbetat för polisen"

Mer läsning

Annons